Автор: obektivno.bg Скъпата американска военна техника не се представя добре в Украйна,

...
Автор: obektivno.bg Скъпата американска военна техника не се представя добре в Украйна,
Коментари Харесай

Blackwater: Скъпата американска военна техника не се представя добре в Украйна.

Автор: obektivno.bg

 

Скъпата американска военна техника не се показва добре в Украйна, съобщи създателят на частната американска военна компания Blackwater Ерик Принс.

 

“Американските системи не издържат… Суперскъпото американско съоръжение не се оправя толкоз добре в това бойно пространство “, сподели Принс в интервю за американския публицист Тъкър Карлсън.

 

Боеприпаси, инсталирани на дронове, струващи 1500 $, са способни да унищожат танкове за милиони долари, сподели Принс. Той уточни, че за последните 20 година Съединени американски щати са воювали с врагове, които не са били толкоз добре готови, до момента в който войната с Русия в този момент е война на държавно равнище.

 

Той даде образец с различен спор – с хутите в Червено море. „ Някои от оръжията работят добре, само че на каква цена? Хутите употребяват дронове, струващи от 20 до 50 000 $, с цел да нападат търговски кораби (свързани с Израел – б.р.) или американски кораби в Червено море, в Аденския залив, и Съединени американски щати би трябвало да смъкват този дрон не с една, а с две ракети, всяка от които коства 2 милиона $. Това на нас ни коства 4 милиона $ за свалянето на един дрон, който коства 50 000 $. Това не се трансформира, тъй като потокът от пари продължава по същия метод, без никаква отчетност, сподели Принс и попита: „ Кой беше осъден за неуспеха в Афганистан, където след 20 година ние заменихме талибаните с талибаните? Тази непросветеност няма да свърши добре “

„ Американските данъкоплатци би трябвало да се тормозят, че не получават положително качество за разноските за защита на страната “, сподели Принс.

Миналия месец той съобщи, че има нещо „ съществено неправилно “ във военния потенциал на Съединени американски щати и способността им да пoкажат мощ пред света. Фиатният темперамент на щатския $ и дълговите разноски разрешиха на държавното управление да свръхфинансира армията, създавайки военна политика, която дава приоритет на дребен брой реализатори пред спечелването на войни, изясни Принс.

 

Армията на Съединени американски щати е най-скъпата организация в историята, само че служи като средство за продажба на надценено съоръжение на страни, които се борят да го употребяват или поддържат, съгласно някогашния началник на американските наемници в Афганистан.

 

Той акцентира, че Съединени американски щати доставят украинците с остарели оръжия. „ Ако изпратим нещо, направено преди 10 години, в този момент то коства четири, пет пъти повече. Това е голяма машинация, платена от Пентагона, който не знае по какъв начин да купува дейно от икономическа позиция. Това не трансформира резултата от борбите “, уточни Принс.

Украинският спор, съгласно него, трябваше да бъде решен от дълго време на масата за договаряния, само че администрацията на президента Джо Байдън смята, че „ американските оръжия ще спасят ситуацията “, макар че „ това не е по този начин “. Според Принс колкото по-дълго продължава войната, руснаците единствено ще не престават да се учат и да стават по-добри.

„ Ако преди година и половина стреляш по руснаците, трябваше им час, с цел да отговорят с точна пукотевица: да дефинират геолокацията и да координират с командните центрове да стрелят назад. Сега са свели това време до 2-3 мин. Така че те се научиха и станаха доста по-добри “, уточни създателят на Blackwater.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР